www.stronkeys.nl

Nieuws

11-12-2015
Sponsoring

 

Voor het jaar 2015-2016 heeft Schoenmakerij Dun Hook in Swalmen deze website gesponsord.

 

 

Schoen & Sleutelservice Dun Hook

10-09-2015
Bas Boers Erelid & 50
Bas Boers Erelid & 50

Bas vormt de basis van The Stronkeys omdat hij als drummer ons ritme bepaalt.

 

Ook drummers verouderen en wij zijn dan ook verheugd te mogen melden dat ons gewaardeerd lid de respectabele leeftijd van 50 jaren heeft mogen bereiken.

 

Dit is hem gelukkigerwijze niet aan te zien en wij vermoeden dat hij ons, op bekende wijze, de komende 50 jaar ook zal blijven steunen met zijn grollen en rythmiek. (The Stones naderen de 80 al dus waarom niet?).

 

Tijdens zijn verjaardagsfeest "Het Bastival" 06 september j.l. mochten we een "oude" bekende verwelkomen:

 

The Stronkeys & de Fluiter

 

Ook het optreden van de talentvolle Daan & Eefke (  Daan & Eefke I en Daan & Eefke II ) , vooraf,  kreeg onze volle aandacht (wat loopt er toch een talent in "Grubbenvorst" rond) .

 

Uiteraard werd Bas gehuldigd als erelid en speelden er nog wat duo's en bands tijdens de dag. Maar meer nog als de muziek viel de gezelligheid op tussen het gemeleerde gezelschap, welke omstreeks 14:00 aanving en voor menigeen pas eindigde op de dag erna thuis :) .

 

Maar goed dat we niet met de brommer waren ....

 

The Stronkeys

01-01-2015
Gum Abraham

Stronkey-lid Jos Gommans ziet deze maand Abraham.

 

Heeft u nog leuke anekdotes, roddels, gezamelijke belevingen welke u wilt delen. Stuur een mailtje naar: info@stronkeys.com .

 

We overwegen een complete editie van het mededelingen aan hem te wijden, dus schroom niet en klim in de pen, of op het toetsenbord....................

 

m.v.g. The Stronkeys

15-08-2014
Ambivalent Mineur akkoord

Erelid Leon de Vries besloot deze week op etalerende wijze afscheid te nemen van zijn eigen leven.

 

De imperfecte natuur van het overwogene als je hoofd niet meer weet hoe je moet zijn ?

 

Gedragen mensen met krachtige persoonlijkheideigenschappen zich soms anders als je zou verwachten en mogen wij daar een oordeel over vellen buiten inachtneming van onbekende "backstage" info ?

 

Zeker, maar hier ligt de crux niet !

 

Waar ligt de grens tussen kunstzinnige vrijheid of opeisbaarheid van waardering, zelfbeschikking en medevoeligheid ?? Zelfs de aandachtsvraag wordt ambivalent :)

 

Mogen wij zeggen dat je een ongelooflijke klootzak lijkt, nu we aan Monique, Daan en Dorus en liefhebbers denken ?

 

Trouwens, eigenlijk zijn we inderdaad enorm teleurgesteld in je dood !!!

 

....natuurlijk mogen wij dit schrijven Leon, want wij beleven je nog....

 

en blijven geloven in de mensen die je achterlaat !!!

 

Als respectvol eerbetoon aan je zijn kleurrijke zijn:

 

 

 Strövtåg i hembygden

 

 

 Doe Pierre de groeten en wacht op ons,

 

The Stronkeys

 

 

 

18-05-2014
Optreden St. Sebastianus
Optreden St. Sebastianus

Afgelopen vrijdag mochten we als openingsact spelen bij Schutterij St. Sebastianus in Sevenum. Ondanks de lagere opkomst vanuit Sevenum mochten we toch enkele bekenden begroeten uit Sevenum en  Meterik, Grubbenvorst, Sevenum, Broekhuizenvorst enz. Daarnaast nog enkele familieleden mogen begroeten.

 

Het licht- en geluid viaJos Peeters waren meer dan uitstekend. Bart Rievers zong zijn 2 nummers wederom verrassend goed en aan de blikken in de tent te zien voldeed ook de rest van het optreden.

 

Natuurlijk zijn er nog enkele aandachtspunten in de opmaat naar Zweden, maar deze zullen we wel slechten in de nog 2 maanden durende voorbereidingstijd welke resteert.

 

The Stronkeys hebben tegenwoordig ook een eigen pagina op facebook: The Stronkeys.

 

Like ons op facebook aan maak kans op een gratis verpakking knackebrod welke we voor je mee zullen nemen vanuit Zweden. Daarnaast wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe evenementen.

 

 

 

 

26-04-2014
Zwedentrip
Zwedentrip

Na vele høken en ogen hebben we beslag weten te leggen op een heuse Anotov welke ons naar Zweden zal dragen tijdens de Knackebrødtour 2014. Er ligt nog wel wat hooi voor onze wielen, maar dit zal worden opgestookt tijdens Valborgnacht ....

 

 

 

18-01-2014
De setlist van het leven

Gisteren gaven we acte de presence bij "hoofdsponsor" Karel, welke ons al alles heeft geleend wat een mens kan uitlenen. De waardige man beleefde de sixties opnieuw op een nieuwe manier en persoonlijk vond ik, dat we ernstig ons best gedaan hebben om elke nummer mooier te maken als het orgineel is en dat we ons zeker niet hoeven te schamen voor de annuleringstour van 2013. We hadden de tijd namelijk nodig om te groeien :) !

 

Natuurlijk met inbegrip van de backdrop (promotextiel achter de band), Gerards PA en buy-out in natura (we hopen op 1kg doordraai groente per bandlid) dreigde het gerstenat ons parten te spelen en ontstond erdoor in de kern van de band een heuse Hero hausse. Na bijna 20 jaar wachten: de eerste drumsolo !!! En ook nog eentje met breaks en echte second life after- & backbeats :)..

 

De ongepatenteerde soundtunnel van Erik beleefde zijn eerste gloriemoment en zal worden doorontwikkeld, totdat de Baxshop hem in zijn assortiment gaat opnemen.

 

Trouwens waar zouden we zijn zonder de inzet van onze L/Roadies Carlo & Bart ?

Als doorgewinterde rasartiesten bereidden ze alles al voor tot in de puntjes en hoefde we slechts onze instrumenten om te hangen (-1).  Jullie inzet word meer gewaardeerd als verteld en daarom maar beschreven.

 

Daarnaast een stemvaste en gevoelig zingende Bart Rievers welke can't you see en keep in rockin' een extra dimensie gaf.

 

Trouwens voor de opletters onder ons: Gum ditmaal tevens live met plectrum !!

 

Zelf lukt het eindelijk om alle hoge noten van Child in time te halen en kwam tot de conclusie dat oefening  slechts een hele kunst is.

 

Vrienden verlaat de volgorde en geniet van jullie moment.

 

Jullie zijn het waard !!

 

 

 

 

 

12-07-2013
Play the blues for you

 

 

Vriend,

 

Er schijnt een tendens te zijn, dat naar mate je veroudert er meer mensen om je heen wegvallen.

Misschien is het zelfs zo dat je veroudert omdát ... er bepaalde mensen om je heen wegvallen.

Vaak ervaar je dat het menszijn van diegene die er plots niet meer is een toevoeging wordt in je eigen gedachtenwereld. Je wordt je misschien meer bewust van de zeggingskracht van de persoon die ons verlaten heeft.

Vaak zijn het de mensen die je bij leven al een warm hart toedraagt en na verscheiden een verrijkking betekenen omdat ze pracht aan het leven gaven.

 

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik iemand heb mogen kennen die smaak kon beroeren en met humor resoluut genoot van directheid in klank en kleur. 

 

Leo jij wist als geen ander dat de pracht van de blues de herkenning betekent tussen lijden en omarmen !

 

Marianne we spelen iedere donderdag het nummer "play the blues for you" en zijn in gedachten bij jullie allebei....

 

Joep

Namens alle Stronkeys

20-01-2013
Website

Dit jaar heeft schoenmakerij Dun Hook uit Swalmen deze website gesponsord.

 

12-10-2012
Steenslag 2012
Steenslag 2012

Ondanks onze muzikale flowerpower vergat de Floriade ons gewoonweg te boeken !

 

Dus: Gemiste kans !

 

Dan maar kruisbestuiving in hun achtertuin. Parkeren ? Toch gewoon de Floriadebordjes volgen, Paardenclub de Zaar links laten liggen, ondertussen geen rebelse beeksprong trachten te maken en doorrijden totdat je motorgeronk achter een muurtje hoort.

Met trotse gepastheid delen wij u mede dat "De steek" ons hun leadzanger voor enkele nummers wil lenen.

 

We hadden vanavond een leuke repetitie en werden lieftallig verrast door de morele ondersteuning van een grote schare toehoorders. Chemical Brother Jos presenteerde een gebalanceerde en verrukkelijke pizza. Bart knaldde de blijvende rokjes in de vrije wereld eruit met verve en we werden aangenaam verrast door de mooie klanken van Marian (moet je vaker doen !).

 

De zoete weke geur van Gum's nieuwe shampoo - lijn vulde Seldrie met het aroma van muzikale verleiding, terwijl de quatro met Venuzuleaanse passie ons verraste gehoor bereikte. 

 

De slaapgeest overmeesterd me bijna, terwijl ik me afvraag:

 

Hoeveel repetities hebben we nog ?

 

Ein                    s                        ?

 

 

Greetz,

 

Joep

 

 

 

 

page loading